Mečové moře - Legenda o Drizztovi XIII.

Závěr Legendy o Drizztovi s pořadovým číslem XIII. (O Drizztovi, konečně s Drizztem)
Napsal Malfin

Kde jsem to minule skončil? Wulfgar si sbalil svých pět švestek, ženu a dítě a odešel do Hlubiny, kde svou novou rodinu zanechal, aby mohl Mořského skřítka doprovázet a získat zpět své válečné kladivo. To co měl Wulfgar už minule ujasněno – chce se vrátit na Planinu – nyní zase nahlodává pochybnost. Potřebuje vůbec zpět své kladivo? Nemá ho ponechat svému osudu a naplno se oddat své nové roli otce? Wulfgar už opravdu vypadá jako ufňukané děcko, kterému vzali lízátko a on netuší, jestli se o něj má znovu přihlásit nebo ne. Delly mu dá však jasně najevo, že pokud si to nevyřeší a nezíská Aegisův tesák zpět, nemá se vracet.

 

Drizzt vyráží s Catti hledat na Mečové pobřeží Wulfgara. Na Planině se totiž objevila zlodějka s vypáleným znamením, které nesl právě Aegisův tesák. Nedlouho poté se za nimi vydává Bruenor a Regis.

 

Kladivo tou dobou vlastní Šíla, obávaní pirátka, kterou chce kapitán Deudermont potopit už dost dlouho. Ta jím ocejchuje několik svých nejvěrnějších. Blíží se zima a Šíla zakotví ve své skrýši. Díky několika dalším vodítkům ví o blížícím se temném elfovi a jeho přátelích, kteří si pro kladivo příjdou. Šíla také nechá unést, Wulfgarova přítele, Morika Bídaka, u kterého není až do konce jasné, na čí stranu se ve finálním boji postaví.

 

Jedno z těch vodítek je tajemný elf, který z duše nenávidí Drizzta. V knize je až v závěru vysvětleno, jaký důvod ho vede k tomu, aby utratil několik desetiletí studia, cvičení a hromadu peněz, aby se s Drizztem utkal. Nutno říci, že jsem to ale tušil. V českém překladu se střídá u tohoto elfa mužský a ženský rod. Jedná se totiž o elfku, která se pomocí kouzla maskuje za elfa. V originále to je určitě zajímavější a také překvapivější, protože tam je totožnost a pohlaví elfky jednoznačně odhalena až v samotném závěru.

 

Právě díky blížící se zimě se Mořský skřítek stáhne jižněji, a tak nezbývá než vydat se pěkně po svých a najít dok pirátů. K tomu mu překvapivě pomůže čaroděj Robilard, který doposud nebyl zrovna Wulfgarovým přítelem. Bez něj by však asi Wulfgar nedošel nikam.

 

Kniha spěje v vyvrcholení v jeskynním komplexu Šíly, kde se odehraje závěrečný boj...

Napsal Malfin 14.05.2011
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS 0.13200712203979 secREMOTE_IP: 52.90.181.205