Licence aneb Autorská práva?

---- Tento článek je původním vyjádřením zakladatelů webu z doby jeho vytvoření; informace v něm nemusí být aktuální a referované licence patří k dřívějším a dnes neaktuálním edicím DnD; sirien ---- Na obsah našich stránek se samozřejmě vztahuje normální morální i právní nárok jeho autorů. Pokud u nich není výslovně uveden jiný autor, texty zde publikované jsou vlastnictvím autorů těchto stránek a bez jejich souhlasu je není možné šířit ani publikovat.
Jedinou výjimkou jsou překlady SRD pravidel d20, viz níže.

Překlady

Díky Veřejné herní licenci (OGL, Open Game Licence) můžeme překládat stručný výtah pravidel Dnd 3.5e, známý jako SRD (System Reference Documents), bez toho, že bychom jakkoliv porušovali něčí autorská práva. Více k tomuto překladu viz SRD.
Tím, že překládáme dílo uveřejněné pod OGL, i my sami vydáváme své překlady pod toutéž OGL (úplný text licence je uveden rovněž v překladech SRD). Proto jej může použít kdokoli z vás, zcela volně a bez obav, s naším apriorním souhlasem. :))
Pokud byste ale měli chuť uveřejnit texty námi uveřejňované na svých vlastních stránkách nebo publikacích, uvítali bychom, kdybyste nás předtím kontaktovali; minimálně proto, že online překlad je věc živá a neustále se vyvíjející, průběžně zasahujeme do již hotových textů a vylepšujeme je, když se najde nějaké slabé místo. Přehled o všech změnách zamýšlených a provedených má asi jenom Rytíř - v případě potřeby rád poradí, co má cenu už použít a co ještě není podle našich představ.
Druhý důvod je myslím také nasnadě, vždy potěší, když se dílo vlastní ruky vymaní z mateřské náruče a postaví se na vlastní nohy. A u toho chceme rozhodně být. Proto nám prosím dejte vědět, jestliže se tak Vaším přičiněním stane...
Překlad děláme stejnou měrou pro sebe jako pro Vás, neočekáváme za něj tedy žádnou hmotnou odměnu. Nicméně, kdybyste kdokoliv chtěli vyjádřit svou vděčnost za naší práci tímto způsobem, neváhejte a kontaktujte nás! Čísla účtů zašleme obratem :)
Přejeme Vám příjemné počtení a ještě lepší hraní.
Napsal 12.07.2006
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 11 příspěvků.
ČAS neregistrovaní : 0.0014469623565674 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
Podobné články
ČAS 0.10162019729614 secREMOTE_IP: 54.242.75.224